Cum Sa Cumperi Monero (XMR) – 4 metode in Romania

Monede crypto si minat bitcoin / etherium, etc.
Post Reply
kEnt.
Posts: 10
Joined: Mon Oct 14, 2019 6:08 pm

Tue Oct 22, 2019 11:40 am

Monero este o criptovaluta care s-a lansat încă din 2014, ea oferind multe avantaje importante în ceea ce privește domeniul confidențialității.

Ea este astfel orientată către confidențialitate, funcționând open-source pe conceptul de blockchain.

Open-source înseamnă că această tehnologie, dar și software-ul sunt contruite, testate și îmbunătățite prin colaborarea cu utilizatorii. Până acum, peste 240 de dezvoltatori au contribuit la dezvoltarea acestei monede.

30 dintre acești dezvoltatori sunt considerați a fi grupul de baza a monedei Monero.

Monero mai este cunoscută și pentru intimitatea sa pentru că a fost construită cu o lipsa de transparență.

Sistemul a fost astfel configurat pentru a ascunde indentitatea expeditorilor, dar și suma fiecărei tranzacții a acestora.

Care este deosebirea dintre Monero XMR și Bitcoin BTC?
Bitcoin este o moneda cunoscută pentru anonimatul sau. Bitcoin înregistrează atât adresele de Bitcoin, dar și tranzacțiile pe blockchain.

Punctul cheie în ceea ce privește aceste adrese este că ele sunt în totalitate private, cu toate că Bitcoin folosește adrese și nume false.

Din punctul de vedere al confidențialității, Monero este considerată a fi superioară Bitcoin pentru că tranzacțiile sunt ascunse prin criptare. Acest fenomen protejează sumele, dar și adresele transferate. Orice tranzacție Monero este astfel ascunsă, lucru care sporește imunitatea tuturor utilizatorilor săi.

Metoda de apărare a politicii de confidențialitate de către Monero
Monero este o moneda care se bazează pe adresele invizibile și pe semnalele de apel, acestea ajutând mai mult în ascunderea identității destinatarului, precum și a expeditorului.

Semnăturile adiacente fac un mix al cheii contului utilizatorului cu cheile publice din blockchainul celor de la Monero. Terțele părți nu sunt astfel capabile să identifice ce cheie provine din cele publice, dar și care cheie provine de la utilizator. Se elimina astfel posibilitatea de a realiza o conexiune între semnătură și utilizator.

Fiecare moneda sau chiar unitate Monero este interschimbabila, la fel că o moneda utilizată la magazinul local. Pur și simplu nu va pasă dacă primiți o anumită moneda, pentru că toate monedele sunt la fel. În cazul criptomonedelor acest lucru nu este valabil.

Monedele Bitcoin sunt înregistrate pe un blockchain care arată istoricul unei anumite tranzacții.

Monedele pot fi astfel asociate cu anumite evenimente, chiar și unele evenimente negative precum un posibil furt. Ar putea astfel că aceste monede să devină monede mai puțin de dorit, mai ales dacă sunt asociate cu un furt.

Monero în schimb reușește să facă o diferența foarte importantă datorită accentului pe care îl conferă asupra confidențialității. Acest lucru înseamnă că două monede XMR nu pot fi distinse una de alta, în funcție de istoricul tranzacțiilor.

Acest lucru este însă și o adevărată provocare pentru Monero pentru că puterea sa în domeniul intimității a transformat această moneda într-una populară pentru piețele discutabile, piețe ce pot avea legături cu jocurile de noroc și cu drogurile.

Cum sunt create aceste monede Monero?
Crearea de noi monede Monero se realizează prin procesul de minare, această metodă fiind una obișnuită pentru criptomonedele care oferă o recompensă participanţilor la înregistrarea tranzacțiilor blockchain.

În ceea ce privește timpul necesar pentru că Monero să genereze un nou bloc, acesta este de aproximativ două minute.

Minarea de Monero nu necesită hardware specific, ea fiind minată pe toate platformele de vârf, chiar și pe Windows, Android, macOS sau Linux.

Moneda Monero se folosește de algoritmul Proof of Work, acest algoritm fiind proiectat pentru a asigura faptul că este accesibil unei game mari de procesoare. Minarea este astfel deschisă unei game largi de procesoare. Acesta este un avantaj major în ceea ce privește mineritul de Monero.

Cum pot cumpara Monera XMR
Este foarte ușor să cumperi Monero, chiar cu Lei sau cu Euro, de asemenea este foarte ușor să achizitionati aceste monede chiar de pe exchange-urile de la noi din țară.

Multe dintre aceste exchange-uri au și portofel digital unde se poate depozita monero, imediat după ce îl cumperi.

Dacă obișnuiești să investești în aceste monede virtuale mii sau zeci de mii de euro, atunci este recomandat să îți achiziționezi un cold wallet, acesta protejându-te împotriva atacurilor cibernetice. Multe dintre exchange-uri, chiar și cele de la noi au implementat niște cold wallets, protecția fiind una mai mare.

Un astfel de depozit costă între 50 și 200 de euro, în funcție de capacitatea să, dar și de monedele care vor fi stocate pe acesta.

Ledger Nano S este considerat a fi un cold wallet ideal, acesta fiind îndrăgit pentru numeroasele tipuri de criptomonede disponibile pentru a fi stocate pe el.

În cazul în care va doriți, mai aveți accesibilă și opțiunea de hot wallet. Un astfel de hot wallet este atomicwallet.io, el stocand peste 300 de monede. Acest hot walllet poate fi folosit în siguranță.

În cazul în care nu aveți niște sume foarte mari de bani, atunci puteți ține monezile chiar și pe platformele de exchange.

Multe dintre aceste platforme și-au dezvolltat atât de bine tehnologia, încât au devenit foarte sigure și nu va trebui să va faceți griji cu păstrarea monezilor virtuale pe ele.

Există câteva locuri în țară noastră de unde veți putea achizitiona XMR cu ușurință.
Post Reply