NATO plantează pomi în România, Ministerul Apărării Naționale îi taie. Au retezat un copac și pun în loc un monument ded

Aici puteți posta diverse știri legate strict de această categorie.
Post Reply
User avatar
GheorgheCS
Posts: 10
Joined: Fri Oct 11, 2019 7:12 pm
Location: /sma/virus.ink
Contact:

Mon Oct 21, 2019 6:54 pm

Lângă Ministerul Apărării Naționale, la intersecția străzilor Izvor și Dr. Staicovici, au început lucrările de amenajare a spațiului public intitulat Piața NATO. Acolo a fost amplasat, zilele trecute, un postament pe care vor fi montate drapelele statelor membre ale NATO şi a simbolului alianţei.


Image

Un excavator și o basculantă, noi nouțe, din dotarea Armatei lucrează de zor vineri la prânz, sub supravegherea unui plutonier-adjunct și a câtorva civili. Păziți de un echipaj de Poliție. Lucrările sunt în fază incipientă. Cu două-trei zile înainte, muncitorii au tăiat un copac zdravăn, sănătos. Un locuitor din zonă, care a surprins operațiunea de defrișare, a trimis fotografii la Libertatea. ”Au început munca pe lângă un copac și, probabil, și-au dat seama că îi încurca, au hotărât să îl taie”, a povestit cetățeanul.


Piața NATO este construită la doi pași de Ministerul Apărării Naționale, după ce inițial ministrul Gabriel Leș a propus schimbare a denumirii Pieței Arsenalului, din fața Hotelului Marriott FOTO: Sorin Cioponea Secretarul NATO a plantat trei copaci în România Gestul Ministerului Apărării Naționale de a tăia copacul, care în opinia urbanisților cu epoleți, n-ar fi cadrat cu Piața NATO, este cumva în antiteză cu atenția pe care NATO o acordă naturii. În 2015, cu ocazia unei vizite în România, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declara: ”Am plantat aici trei copaci, este un simbol de noroc. Ca un copac, rădăcinile NATO în România vor crește”.
Image

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat de mai multe ori România FOTO: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT Tot în urmă cu patru ani, zeci de militari ai Alianței Nord-Atlantice au plantat la Costineşti peste 1.000 de pomi pe terenul mănăstirii ”Elena de la Mare”. Soldații au transmis că prin gestul lor doresc să contribuie la păstrarea şi transmiterea unui mediu curat, generaţiilor viitoare.

CC
Romania TV
Post Reply